Angiver hvordan urealiseret moms skal håndteres, hvilket vil sige moms, der er beregnet, men ikke forfalden, før fakturaen betales. Typen Urealiseret moms styrer, hvordan en betaling overføres til fakturabeløbet (uden moms) og selve momsbeløbet, og hvordan momsbeløb overføres fra den urealiserede momskonto til den realiserede momskonto.

Bemærk, at feltet automatisk angives som tomt. Feltet kan kun ændres hvis afkrydsningsfeltet Urealiseret moms er markeret i vinduet Regnskabsopsætning.

Følgende indstillinger er tilgængelige i forbindelse med håndtering af moms ved bogføring af betalinger:

Indstilling Beskrivelse

Tom

Vælg denne indstilling, når funktionen Urealiseret moms ikke skal anvendes i forbindelse med den aktuelle kombination.

Procent

Vælg denne indstilling, når betaling skal dække både moms og fakturabeløb i forhold til den procentmæssige andel af det samlede fakturabeløb. Det betalte momsbeløb overføres fra den urealiserede momskonto til momskontoen.

Først

Vælg denne indstilling, når betaling først skal dække moms og derefter fakturabeløb. I dette tilfælde svarer beløbet, der overføres fra kontoen for urealiseret moms til momskontoen, til betalingsbeløbet, indtil hele momsbeløbet er betalt.

Sidste

Vælg denne indstilling, når betalinger først skal dække fakturabeløbet og derefter moms. I dette tilfælde overføres intet beløb fra kontoen for urealiseret moms til momskontoen, før hele fakturabeløbet eksklusive moms er betalt.

Først (betalt)

Vælg denne indstilling, når betalinger først skal dække momsbeløbet (som ved indstillingen Først), men der overføres ikke noget beløb til momskontoen, før det fulde momsbeløb er betalt.

Sidst (betalt)

Vælg denne indstilling, når betaling først skal dække fakturabeløbet (som ved indstillingen Sidst), men der overføres ikke noget beløb til momskontoen, før det fulde momsbeløb er betalt.